top of page

Vantaan Kaupunki - EDU Innovaatiokilpailu Syksy 2020


Impakt ja Business Finlandin koordinoiman KEINO-verkoston opetustoimen kehittäjäryhmä järjestävät syksyllä 2020 opetustoimen hankintoihin keskittyviä EDU-innovaatiokilpailuita. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa edtech-ekosysteemiä ja osallistaa hankintoihin toimittajia, esimerkiksi startup-yrityksiä, jotka tyypillisesti eivät osallistu perinteiseen opetusalan hankintaan. Lisäksi tavoitteena on rohkaista julkistoimijoita käyttämään uusia hankintamenetelmiä.

24-25.11 vuorossa oli Vantaa! Kun Espoon tapauksessa keskityttiin oppimista edistäviin fyysisiin ja 3D-ratkaisuihin luokkahuoneissa, Vantaalla pääpaino oli uusien, älykkäiden lukujärjestysten luomisessa.

Yksi mukana olleista yrityksistä oli Mesensei Oy, joka tarjoaa yhteisöille kommunikaatioon, verkostoitumiseen ja tapahtumajärjestämiseen tarkoitettuja yksityisiä ja tietoturvallisia mobiilialustaratkaisuja. Yrityksen perustajalla ja toimitusjohtajalla Tuukka Ylälahdella on laaja kokemus avoimen innovaation toiminnasta, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän oli mukana Impaktin kaltaisessa, julkisiin hankintoihin ulottuvassa kokonaisuudessa.

- Sprintti oli erittäin hyödyllinen. Tarjouspyyntöihin perehtymiseen tuhrautuu paljon aikaa. Sprintissä pääsimme vuoropuhelun kautta kiinni ns. “hiljaiseen tietoon", jota yleensä hankintailmoitusten osalta joutuu arvailemaan. Markkinakeskustelu auttoi ymmärtämään, että tässä onkin mahdollisuus lähteä kilpaan mukaan omilla vahvuuksillaan. Toisaalta myös täysin poissulkevat vaatimukset nousevat selkeästi esiin, jolloin tietää, että tämä tarjous ei ole meille tarkoitettu.


Toista mukana ollutta yritystä, Untis GmbH:tä, edusti Tuomas Heinonen. Untis Gmbh tarjoaa monipuolista ohjelmistoa lukujärjestysten optimointiin. Heinonen toimii rehtorina. Myös hän nosti esille vuoropuhelun ja välittömän dialogin merkityksen: - Suurin hyöty oli ehdottomasti se, että pääsimme heti tarkkaan käsitykseen siitä, mitä hankkija haluaa. Kaikilta säästyy heti aikaa ja vaivaa, kun toimittaja pystyy heti kysymään ja vertailemaan, miten tarve voidaan ratkaista. Aito vuoropuhelu ja keskustelu sekä tutustuminen henkilöihin, jotka ovat tekemässä hankintapäätöstä, olivat meille todella arvokas lisä. Tällaista toimintamallia toivoisi näkevän tulevaisuudessakin!


Tuukka Ylälahti tiivistää tunnelmat niin yritysten kuin hankkeita suunnittelevien näkökulmasta seuraavasti: - Tämä hyödyttää molempia osapuolia; kaikkien aikaa säästyy ja tarjousten laatu paranee. Sopii meille! Lisää tietoa Vantaan haasteesta löydät tästä linkistä www.hankintakeino.fi/fi/alykas-jarjestelma-lukujarjestyksen-laatimiseen

Oletko yritys tai julkisten hankintojen toimija ja haluaisit tietää lisää siitä, kuinka Impakt voi auttaa sinua onnistuneiden julkisten hankintojen toteutuksessa? Lisätietoja toiminnastamme saat toimitusjohtajaltamme: Mikko Järvilehto, toimitusjohtaja +358405086265 Mikko.jarvilehto@impakt.fi

Comentários


bottom of page