coffee-2242213.jpg

Vaikuttavien 
Hankintojen aamukahvi 

torstaina
10.6.
8:30 - 9:15

Aiheena
Kestävä Kehitys Julkisissa Hankinnoissa, vieraana
Isa-Maria Bergman

Vaikuttavien hankintojen aamukahvilla pureudumme innovatiivisten hankintojen vähyyteen ja sen pullonkaulojen ratkaisemiseen matkallamme kohti vaikuttavampia hankintoja ja yhteiskuntaa

Miten hankinnoissa voidaan huomioida ei vain välittömiä kustannuksia vaan myös ympäristölliset, sosiaaliset ja yhteiskunnalliset kustannukset ja vaikutukset? Miksi näiden kustannusten hahmottaminen on niin vaikeaa että ne on vain helpompi jättää marginaaliin, yleiselle tasolle, jotta voidaan vaikuttaa paremmalta kuin ollaankaan?

 

Vaikuttavat ja kestävät hankinnat muuttavat parhaimmillaan markkinoita parempaan. Sinne on kuitenkin vielä pitkä matka. Isa-Maria Bergman on kiertotalouden johtaja Motivalta yli 20 vuoden kansainvälisellä kokemuksella. Keskustelemme torstaiaamunan 10.6. siitä miten saataisiin kestävä kehitys muuallekin kuin mainoslauseisiin.

  • LinkedIn
  • Twitter
 
Ilmoittaudu

Ilmoittautumalla webinaariin hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteemme mukaisesti. 

Kiitos Ilmoittautumisestasi! Saat meiltä osallistumisohjeet sähköpostise tuota pikaa. Jos ei, tarkista ensin roskapostikansio ja ota sitten yhteyttä info@impakt.fi

MENNEET AAMUKAHVITILAISUUDET

27. toukokuuta

Kuva 2..jpg

Jaana Räsänen & Ville Valovirta
 

Hallitusohjelman tavoite on kasvattaa innovatiivisten julkisten hankintojen määrää 10:n prosenttiin, mutta se ei onnistu vain linjauksia ja tavoitteita säätämällä kun toteutusvastuu on hankkivalla organisaatiolla. Miten tätä ruohonjuuritason innovatiivista työtä voisi edistää ja tukea? Mitä välineitä toimijalla on hyödynnettävä, jotta päästäisiin kohti vaikuttavampaa yhteiskuntaan?

Jaana Räsänen työskenteli ennen ministeriöön siirtymistään pitkään kuntasektorilla hankintojen parissa, ja on vieraanamme seuraavalla aamukahvilla torstaiaamuna 27.5. yhdessä VTT:n Ville Valovirran kanssa.

22. huhtikuuta

Suomessa tehdään vuosittain 15 miljardin edestä uutuusarvoisia hankintoja, jotka tuovat mittavia parannuksia tai täysin uusia ratkaisuja verrattuna hankkijan aikaisemmin käyttämiin. 5% kaikista hankinnoista ovat jopa markkinoille uusia.  Kuitenkin vain 2% uutuusarvoisista hankinnoista tehdään innovatiivisten menetelmien avulla, niinpä moni hyvä ratkaisu tai parempi lopputulos jää hankkimatta ja konkreettinen vaikuttavuus kärsii.Miksi Suomessa ei osata tehdä innovatiivisia hankintoja, vaikka tarvetta olisi? Johtuuko se meidän peri suomalaisesta jäykkyydestemme vai jostain muuta?
 

Piia Moilanen

Johtava Asiantuntija
Business Finland

Innovatiivisen Julkiset Hankinnat

Piia Moilanen toimii innovatiivisten julkisten hankintojen johtavana asiantuntijana Business Finlandissa ja tekee myös töitä KEINO-verkostossa eli kestävien ja innovatiivisten hankintojen osaamiskeskuksessa.

 

Missiona hänellä on vauhdittaa datataloutta ja uusien teknologioiden mahdollisuuksia julkisella sektorilla hankintoja hyödyntäen. Yhteiskunnan näkökulmasta innovatiivinen hankinta on myös tulevaisuusinvestointi.

Tapahtuman fasilitoi Mikko Järvilehto. 

Picture1.jpg